Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 pk vanilya
- 1 pk hamur kabartma tozu
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı çırptıktan sonra şeker, sıvı yağ, süt ekleyip çırptım.
- Sonra un ve kakao ekleyip çırptıktan sonra vanilya ve hamur kabartma tozunu ekledim.
- 180 derece fırını ısıttım .
- Kalıbımı sana yağ ile yağlayıp kekimi fırına attım .
- Sosumu yaptım, tüm sos gereçlerini karıştıralım ve pişirelim.
- Keki soğuması için bıraktım, sonra sosunu üstüne güzelce döktükten sonra üstüne yeşil antep fıstığı ekledim, sizler isterseniz hindistan cevizi, fındık, ceviz üzere şeylerle süsleye bilirsiniz.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


