Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk hamur kabartma tozu

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtayı çırptıktan sonra şeker, sıvı yağ, süt ekleyip çırptım.
  2. Sonra un ve kakao ekleyip çırptıktan sonra vanilya ve hamur kabartma tozunu ekledim.
  3. 180 derece fırını ısıttım .
  4. Kalıbımı sana yağ ile yağlayıp kekimi fırına attım .
  5. Sosumu yaptım, tüm sos gereçlerini karıştıralım ve pişirelim.
  6. Keki soğuması için bıraktım, sonra sosunu üstüne güzelce döktükten sonra üstüne yeşil antep fıstığı ekledim, sizler isterseniz hindistan cevizi, fındık, ceviz üzere şeylerle süsleye bilirsiniz.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Sote
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hünkar Beğendi
Haşhaşlı Şekerpare
Chia Tohumlu Meyveli Yoğurt
Fırın Sütlaç
Şifa Dolu Sebze Çorbası
Püreli Köfte
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet