Tikka Masala Soslu Tavuk

Tikka Masala Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

Marinasyon için;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak ( rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı taze yahut toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı garam masala
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yemek için;

  • 2 adet tavuk göğüsü
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı garam masala
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • Tuz
  • 2 adet domates (rendelenmiş yahut küp küp doğranmış)
  • Yarım paket krema
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Tikka Masala Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm marinasyon gereçlerini bir kaseye alıp karıştırın, içine küp küp doğranmış tavuğu ekleyip karıştırın ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
  2. Geniş bir tavada yağ ekleyin. Tavuğu sosuyla birlikte tavaya alın, daima karıştırarak tavuklar yumuşayana kadar pişirin.
  3. Ayrı bir tencerede yağ kızdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra domates salçasısını ekleyin.
  4. Rendelediğiniz yahut küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip pişrin. Baharatları ve kremayı ekleyip karıştırın.
  5. El blenderıyla pürüzsüz kıvam alana kadar çekin.
  6. Sosu tavuklara ekleyip karıştırın, kapağını ekleyip 8-15 dk pişirin. Yanında basmati pilav ile servis edin.

Tikka Masala Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Ispanaklı Graten
Orman Kebabı
Kabak Cips
Pastane Usulü Tuzlu Kurabiyeler
Yayla Çorbası
Browni Kurabiye
Hdabla | © 2025 |