Tikka Masala Soslu Tavuk
Tikka Masala Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
Marinasyon için;
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak ( rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı taze yahut toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı garam masala
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yemek için;
- 2 adet tavuk göğüsü
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı garam masala
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş
- Tuz
- 2 adet domates (rendelenmiş yahut küp küp doğranmış)
- Yarım paket krema
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Tikka Masala Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm marinasyon gereçlerini bir kaseye alıp karıştırın, içine küp küp doğranmış tavuğu ekleyip karıştırın ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
- Geniş bir tavada yağ ekleyin. Tavuğu sosuyla birlikte tavaya alın, daima karıştırarak tavuklar yumuşayana kadar pişirin.
- Ayrı bir tencerede yağ kızdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra domates salçasısını ekleyin.
- Rendelediğiniz yahut küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip pişrin. Baharatları ve kremayı ekleyip karıştırın.
- El blenderıyla pürüzsüz kıvam alana kadar çekin.
- Sosu tavuklara ekleyip karıştırın, kapağını ekleyip 8-15 dk pişirin. Yanında basmati pilav ile servis edin.
Tikka Masala Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








