Mücver (Kabak Ve Havuçlu)
Mücver (Kabak Ve Havuçlu) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk kabak rendelenmiş
- 2 adet orta uzunluk havuç rendelenmiş
- Yarım demet dere otu ince kıyılmış
- Yarım demet maydanoz ince kıyılmış
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 6 ila 7 Türk kahvesi fincanı un
Mücver (Kabak Ve Havuçlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri un hariç derin bir kaba alalım yavaş yavaş un koyarak bir çatal yardımıyla karıştıralım.
- Unu denetimli ekleyelim kek kıvamından daha katı olacak hamurumuz. Fotoğraftaki üzere olacak.
- Daha sonra bir tavaya ayçiçek yağı koyalım 5 çorba kaşığı kızdıralım sıcakken kaşık yardımı ile mücveri dökelim .
- Üzerine bastıralım çift tarafı pişirelim. Kısık ateşte pişirelim.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz deneyen herkese afiyet olsun.
Mücver (Kabak Ve Havuçlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














