Tek Hamurdan 5 Çeşit Hamur İşi

Tek Hamurdan 5 Çeşit Hamur İşi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı süt
- 3 su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta (akları içine sarıları dışına)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 3 paket instant maya
- 15-16 su bardağı un
Biberli ekmek için;
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
- 5 yemek kaşığı çökelek
- Yarım çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı dağ kekiği
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Pizza poğaça için;
- 8-10 adet küçük sosis
- Yeteri kadar sucuk
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 2-3 yemek kaşığı mısır
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Peynirli poğaça için;
- Yeteri kadar peynir
Kaşarlı poğaça için;
- Yeteri kadar kaşar
- 1 çay bardağı su
- Susam
- 1 yemek kaşığı pekmez
Tek Hamurdan 5 Çeşit Hamur İşi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına su, süt, şeker ve mayayı alıp karıştıralım ve beş dk. Etkinleşmesi için bekleyelim.
- Ardından sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ek edip karıştıralım ve yavaş yavaş unu ek ederek kulak göğsünden az daha yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Üzerini streçleyip iki katı kabarana kadar mayalanmaya bırakalım.
- Biberli ekmek için; Soğanı incecik kıyıp üzerine öteki gereçlerin hepsini ek edip güzelce karıştıralım.
- Pizza poğaça için sucuk ve sosisleri küçük küçük doğrayalım. Biberleri de küçük küçük doğrayalım.
- Mısırı da ekleyip karıştıralım. Sos için tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
- Mayalanan hamuru dörde böldüm birinci parçayı 15 eşit bezeye ayırdım her birini elimle açıp ortasına kaşar koyup kapattım.
- Önce pekmezli suya akabinde susama batırıp tepsiye dizdim ve üzerlerine bıçakla çizikler attım.
- Diğer parçayı 20 bezeye ayırıp ortalarına bardakla bastırıp oluşan çukurlara evvel salçalı sos sonra iç harcından paylaştırıyoruz.
- Tepsi mayası verdikten sonra yumurta sarısı sürüp 190 derece fırında pişirelim.
- Üçüncü modül; Hamurdan 15-20 adet küçük bir mandalina büyüklüğünde beze alıp yuvarlayalım ve parmak uçlarımızla inceltebildiğimiz kadar açalım.
- Üzerine bir yemek kaşığı kadar harç koyup hamurun her yerine yayalım ve tepsiye yerleştirelim.
- 180 derece fırında altları pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Kalan hamurun yarısını peynirli, yarısını sakallı poğaça yapmak için sade olarak pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Tek Hamurdan 5 Çeşit Hamur İşi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












