Tek Hamurdan 5 Çeşit Hamur İşi

Tek Hamurdan 5 Çeşit Hamur İşi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı süt
  • 3 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta (akları içine sarıları dışına)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 3 paket instant maya
  • 15-16 su bardağı un

Biberli ekmek için;

  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı çökelek
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dağ kekiği
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Pizza poğaça için;

  • 8-10 adet küçük sosis
  • Yeteri kadar sucuk
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2-3 yemek kaşığı mısır

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Peynirli poğaça için;

  • Yeteri kadar peynir

Kaşarlı poğaça için;

  • Yeteri kadar kaşar
  • 1 çay bardağı su
  • Susam
  • 1 yemek kaşığı pekmez

Tek Hamurdan 5 Çeşit Hamur İşi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yoğurma kabına su, süt, şeker ve mayayı alıp karıştıralım ve beş dk. Etkinleşmesi için bekleyelim.
  2. Ardından sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu ek edip karıştıralım ve yavaş yavaş unu ek ederek kulak göğsünden az daha yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Üzerini streçleyip iki katı kabarana kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Biberli ekmek için; Soğanı incecik kıyıp üzerine öteki gereçlerin hepsini ek edip güzelce karıştıralım.
  5. Pizza poğaça için sucuk ve sosisleri küçük küçük doğrayalım. Biberleri de küçük küçük doğrayalım.
  6. Mısırı da ekleyip karıştıralım. Sos için tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
  7. Mayalanan hamuru dörde böldüm birinci parçayı 15 eşit bezeye ayırdım her birini elimle açıp ortasına kaşar koyup kapattım.
  8. Önce pekmezli suya akabinde susama batırıp tepsiye dizdim ve üzerlerine bıçakla çizikler attım.
  9. Diğer parçayı 20 bezeye ayırıp ortalarına bardakla bastırıp oluşan çukurlara evvel salçalı sos sonra iç harcından paylaştırıyoruz.
  10. Tepsi mayası verdikten sonra yumurta sarısı sürüp 190 derece fırında pişirelim.
  11. Üçüncü modül; Hamurdan 15-20 adet küçük bir mandalina büyüklüğünde beze alıp yuvarlayalım ve parmak uçlarımızla inceltebildiğimiz kadar açalım.
  12. Üzerine bir yemek kaşığı kadar harç koyup hamurun her yerine yayalım ve tepsiye yerleştirelim.
  13. 180 derece fırında altları pembeleşinceye kadar pişirelim.
  14. Kalan hamurun yarısını peynirli, yarısını sakallı poğaça yapmak için sade olarak pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Tek Hamurdan 5 Çeşit Hamur İşi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Soslu Kızartma
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Soslu Taze Börülce
Sade Muhallebi
Churros Tarifi
Kalpli Kurabiye
Hindi Kapama
Renkli Kış Salatası
Hdabla | © 2025 |