Tiramisu (Videolu)

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 7 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket labne (200 gram)

Islatmak için;

  • Kedidili
  • 1 yemek kaşığı granül kahve yahut nescafe
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5-2 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • Kakao

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bismillahirrahmanirrahim 🌸 krema için vanilya ve labne hariç tüm gereçleri tencereye katıp karıştırıyoruz.
  2. Piştikten sonra içine 2 paket vanilya katıp karıştırıyoruz.
  3. Krema üzerine değecek halde streçle kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  4. 1 yemek kaşığı kahve, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 2 su bardağı sıcak suyu karıştırıp soğutuyoruz sıcak olursa şayet kedidili içinde erir.
  5. Kremanız soğuyunca içine labneyi ekleyip mikser ile çırpın.
  6. Borcama kedidilini ıslatıp diziyoruz çok ıslatmayın.
  7. Üzerine kremayı dökün ikinci katı da birebir biçimde yapıp buzdolabında dinlendirin.
  8. Soğuyunca üzerine kakao serpin.
  9. Buzdolabında dilerseniz en az 3-4 saat dinlendirin yahut 1 gün evvelden buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun 🤗.

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Cheescake
Rus Salatası
Cevizli Tarçınlı Kurabiye
Nutellalı Krep
Sodalı Poğaça
Dana Kavurma
Hdabla | © 2025 |