Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ yahut margarin
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı ince kıyım/dövülmüş ceviz
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı silme karbonat
  • 1 çay kaşığı tepeleme tarçın
  • 4.5 su bardağı un

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kaba un ve kabartma tozu hariç tüm gereçler alınır.
  2. Tamamen karıştırıldıktan sonra bir bardak un üzerine kabartma tozu dökülür.
  3. Karıştırmaya devam edilerek kalan unun tamamı eklenir.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Bu noktada fırın 180°ye ayarlanır.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılıp yuvarlanır.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  8. Üzerlerine yarım ceviz modülleri konur.
  9. Isıtılmış fırına sürülerek 15-17 dk denetimli pişirilir.
  10. Fırından çıkan kurabiyeler 10 dk dinlendirildikten yahut soğuduktan sonra servis tabağına alınır.

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Şalgamlı Kuskus Salatası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süt Helvası
Beyaz Lahana Sarması
En Fit Lavaş! Kastan Kazanıyoruz Yağdan Kaybediyoruz Kahvaltısı!
Mercimekli Köfte
Yalancı Profiterol
Patates Köftesi
Hdabla | © 2025 |