Cevizli Tarçınlı Kurabiye

Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ yahut margarin
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı ince kıyım/dövülmüş ceviz
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı silme karbonat
- 1 çay kaşığı tepeleme tarçın
- 4.5 su bardağı un
Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba un ve kabartma tozu hariç tüm gereçler alınır.
- Tamamen karıştırıldıktan sonra bir bardak un üzerine kabartma tozu dökülür.
- Karıştırmaya devam edilerek kalan unun tamamı eklenir.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Bu noktada fırın 180°ye ayarlanır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılıp yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Üzerlerine yarım ceviz modülleri konur.
- Isıtılmış fırına sürülerek 15-17 dk denetimli pişirilir.
- Fırından çıkan kurabiyeler 10 dk dinlendirildikten yahut soğuduktan sonra servis tabağına alınır.
Cevizli Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







