Muhallebili Kadayıf Çanakları
Muhallebili Kadayıf Çanakları Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram taze kadayıf
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebi için;
- 1 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım paket vanilya
Muhallebili Kadayıf Çanakları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebimizin gereçlerini tereyağı ve vanilya hariç tencereye ekliyoruz pişiriyoruz.
- Piştikten sonra vanilya ve tereyağı ekleyip çırpıyoruz, buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
- Erittiğimiz tereyağını kadayıfların üzerine döküyoruz pudra şekeri de ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
- Muffin kalıplarını yağlayıp birer tutam formunda kadayıftan koyuyoruz çanak formu veriyoruz.
- Çay bardağının gerisi ile bastırıyoruz.
- Fırında denetimli bir biçimde kızarana kadar pişiriyoruz.
- Çanaklarımız pişip soğuduktan sonra muhallebi koyup servis ediyoruz afiyet bal şifa olsun♥️.
Muhallebili Kadayıf Çanakları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









