Muhallebili Kadayıf Çanakları

Muhallebili Kadayıf Çanakları Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram taze kadayıf
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebi için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım paket vanilya

Muhallebili Kadayıf Çanakları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muhallebimizin gereçlerini tereyağı ve vanilya hariç tencereye ekliyoruz pişiriyoruz.
  2. Piştikten sonra vanilya ve tereyağı ekleyip çırpıyoruz, buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
  3. Erittiğimiz tereyağını kadayıfların üzerine döküyoruz pudra şekeri de ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
  4. Muffin kalıplarını yağlayıp birer tutam formunda kadayıftan koyuyoruz çanak formu veriyoruz.
  5. Çay bardağının gerisi ile bastırıyoruz.
  6. Fırında denetimli bir biçimde kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Çanaklarımız pişip soğuduktan sonra muhallebi koyup servis ediyoruz afiyet bal şifa olsun♥️.

Muhallebili Kadayıf Çanakları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Hazır Gibi Kolay Tavuk Döner Tarifi
Bebek Danonesi
Ezme Turşu
Ferahlatıcı Antioksidan Salatası
Kışlık Menemen Konservesi (Püf Noktalarıyla En Pratiğinden)
Buzluk İçin Köfte
Hdabla | © 2025 |