Tavuk Tantuni ( Ev Yapımı)

Tavuk Tantuni ( Konut Yapımı) Tanımı İçin Malzemeler

  • ️500 gram tavuk göğsü
  • ️Haşlamak için su
  • ️Zeytin yağı
  • ️Tuz
  • ️Kimyon
  • ️Karabiber
  • ️Toz biber
  • ️Lavaş ekmek

Dürümün içerisine koymak için;

  • ️2 adet orta uzunluk soğan
  • ️3-4 adet orta uzunluk domates
  • ️Yarım demet maydanoz
  • ️Sumak
  • ️Tuz

Tavuk Tantuni ( Konut Yapımı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım küçük olacak boyutu.
  2. Doğranan etleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su eklenip haşlayalım.
  3. Soğanları piyaz biçiminde doğrayalım, üzerine maydanoz ,tuz ve sumak ekleyelim ve karıştıralım.
  4. Domatesleri minik minik küp biçiminde doğrayalım ve tuzlayalım.
  5. Haşlanan tavuğun suyunu süzelim.
  6. Tantuniyi yapacağımız tavayı ocağa alalım 2 yemek kaşığı zeytin yağını ekleyelim ve yap ısınırken bir yandan da baharatları ekleyelim.
  7. Haşlanmış tavukları ekleyelim ve kavuralım ve o sırada lavaşı tavuğun üzerine bastırıp yağlayalım.
  8. Lavaşı serelim domatesi ve soğanı yayalım üzerine tavuğu koyup dürüm yapıp servis edelim.

Deneyen herkese afiyet olsun elinize sıhhat 🤗.

Tavuk Tantuni ( Mesken Yapımı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köz Salata
Patatesli Çıtır Börek
Cevizli Fındıklı Çikolatalı Muffin Kekler
Yumuşacık Soğanlı Gözleme Tarifi
Muzlu Kek
Fırında Sütlaç Tarifi (Hamsi Köy Sütlacı)
Hdabla | © 2025 |