Patatesli Çıtır Börek

Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ

İç harcı için:

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Patatesli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
  2. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ek edin ve tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. İç harcını soğumaya bırakın.
  3. Yufkalardan bir adedini serin ve yarısının üzerine sıvı yağ 2 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın.
  4. Yufkanın öbür yarısını sıvı yağlı kısmın üzerine kapatın ve üzerini tekrar sıvı yağ ile ıslatın.
  5. 2 katlı yufkanızı pizza dilimi formunda 6 kesim kesiyorsunuz ve üçgenlerin kalın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar üzere sarıyorsunuz.
  6. Tüm materyalleri tıpkı biçimde yaptıktan sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım, üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
  7. 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz. Afiyet olsun.

Patatesli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mango Soslu Tabuk
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Susamlı Pişi
Ciabatta Bread/Ciabatta Ekmeği
Çıtır Çıtır Yalancı Su Böreği (Videolu)
Mercimek Köftesi
Akşam Yemeği Menüsü
Zerdeçallı Enfes Mantar Meze
Hdabla | © 2025 |