Patatesli Çıtır Börek

Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
İç harcı için:
- 4 adet orta uzunluk patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
- Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ek edin ve tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. İç harcını soğumaya bırakın.
- Yufkalardan bir adedini serin ve yarısının üzerine sıvı yağ 2 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın.
- Yufkanın öbür yarısını sıvı yağlı kısmın üzerine kapatın ve üzerini tekrar sıvı yağ ile ıslatın.
- 2 katlı yufkanızı pizza dilimi formunda 6 kesim kesiyorsunuz ve üçgenlerin kalın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar üzere sarıyorsunuz.
- Tüm materyalleri tıpkı biçimde yaptıktan sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım, üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
- 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz. Afiyet olsun.
Patatesli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


