Patlıcan Mezesi
Patlıcan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük uzunluk patlıcan
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 kase yoğurt (katı olacak)
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için;
- Ceviz
- Pul biber
Patlıcan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp kurutun,alacalı soyun minik küpler halinde doğrayın.
- Patatesi soyup onuda birebir halde doğrayın.
- Zeytinyağı yada sıvı yağ üzerine dökün tuzunu serpin uygunca karıştırın,yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın .
- Önceden ısıtılmış 200 derece pişirin,yoğurt,ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştın.
- Daha sonra pişen patlıcan,patatesi ekleyin,servis tabağına alın,cevizleri düzgünce doğrayın biraz sıvı yağda kavurun.
- Pul biber döküp altını kapatın,soğuyunca mezenin üzerine gezdirin.
Patlıcan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













