Patlıcan Mezesi

Patlıcan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük uzunluk patlıcan
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1 kase yoğurt (katı olacak)
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • Ceviz
  • Pul biber

Patlıcan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları yıkayıp kurutun,alacalı soyun minik küpler halinde doğrayın.
  2. Patatesi soyup onuda birebir halde doğrayın.
  3. Zeytinyağı yada sıvı yağ üzerine dökün tuzunu serpin uygunca karıştırın,yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın .
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece pişirin,yoğurt,ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştın.
  5. Daha sonra pişen patlıcan,patatesi ekleyin,servis tabağına alın,cevizleri düzgünce doğrayın biraz sıvı yağda kavurun.
  6. Pul biber döküp altını kapatın,soğuyunca mezenin üzerine gezdirin.

Patlıcan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Safra Kesesinde Biriken Çamur Ve Taşları Eriten Formül
Soğan Dolması
Çıtır Kabak
Fırında Palamut
Lokanta Usulü Acılı Ezme
Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |