Beyti Kebap

Beyti Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka

Köftesi için:

  • 400 g kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber

Yufkalara ve üzerine sürmek için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Domates sosu için:

  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Dilenirse ;

  • Yoğurt

Beyti Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak beytimizin köftesini hazırlıyoruz. Soğan, sarımsak ve yumurtayı rondoya alarak çekiyoruz(rendede kullanabilirsiniz).
  2. Köfte için, rondoda çektiğimiz gereçleri, kıyma, galeta unu ve baharatları bir kaba alarak köfteyi güzelce yoğuruyoruz.
  3. Köfte harcından bir ölçü alarak elimizde uzun ve yassı bir halde şekillendiriyoruz. Köfteler pişerken kısalıp kalınlaşacak, şayet çok ölçüde çıkartmak isterseniz köftelerinizi daha ince yapabilirsiniz.
  4. Şekillendirdiğimiz köfteleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine diziyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında köftelerimizi 15 dakika pişiriyoruz.
  6. Köftelerin pişmesine yakın, tereyağını eritiyoruz.
  7. Yufkalardan bir adedini alarak ikiye kesiyoruz.
  8. Tek kat olacak biçimde bir kesiminin üzerine tereyağı sürüyoruz.
  9. Fırından aldığımız köfteleri yufkanın geniş kısmına boşluk bırakmadan tek sıra halinde diziyoruz yufkanın kenarlarını katlayarak rulo formunda sarıyoruz.
  10. Sardıktan sonra ruloları iki parmak kalınlığında kesiyoruz ve tekrar tepsiye diziyoruz.
  11. Üzerlerine tereyağı sürerek fırına sürüyoruz.
  12. Kebabımız fırında kızarırken domates sosu için tereyağını tavada eritiyoruz, domates rendesini ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ek ediyoruz. Kıvamı koyu ise bir ölçü su ek edebilirsiniz.
  13. Yufkaların üzeri yavaşça kızardıktan sonra fırından alıyoruz.
  14. Beyti kebabımızı servis tabağına aldıktan sonra üzerine domates sosundan gezdirip, yanına birkaç kaşık yoğurt koyuyoruz.
  15. Sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun 🤗.

Beyti Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk Poğaçası (Misafir Kurtarıcısı)
Tavuk Pirzola Dolması
Donut (Orjinal Tarif Arayanlara)
Çikolatalı Pirinçli Puding
Falafel Tabağı
Milföy Tepsi Böreği
Hdabla | © 2025 |