Donut (Orjinal Tarif Arayanlara)

Donut (Orjinal Tanım Arayanlara) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket toz insat maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 pk vanilya
  • Yarım kilo kadar un
  • 100 gr oda ısısında tereyağı yada margarin

Üzeri için:

  • Sürülebilir çikolata (çokokrem üzere yada çikolata yada yalnızca toz şeker)

Donut (Orjinal Tanım Arayanlara) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bi kabın içine maya,şeker, yumurtayı koyup düzgünce çırpın.
  2. Sonra öbür gereçleri tereyağı hariç koyun yoğurmaya başlayın hamur biraz toparlanınca tereyağını ekleyin.
  3. Poğaça hamuru üzere hamur elde edin çok sert olmasın ancak. 1 saat kadar mayası gelene kadar hamuru streçleyip bekletin.
  4. Resimlerde gösterdiğim üzere yumurtta büyüklüğünde hamurlar alıp un serpilmiş tepsiye koyup üzerine bastırın.
  5. Muhakkak un serpin yoksa yapışır.
  6. Tepsi mayası gelince şurup kapağıyla yada öteki bişeyle ortasını delin. (ortasındaki parçalarıda kızartıp çikolata sosu döktüm ☺️)
  7. Kızartma tavasına bol yağ döküp çok kızgın olmayan yağda önlü gerili sık sık çevirerek kızartın.
  8. Yanmış üzere gözüksede korkmayın iç çok hoş. Fotoğrafta de bilhassa belirttim.
  9. Ben üzerine benmari tarzı çokokrem ve az sıvı yağ karıştırdım.
  10. Donutları bu sosa batırıp tekrar benmari adabı beyaz çikolata ile süsledim.
  11. Benmari tarzı çikolata eritirken kesinlikle 2 kaşık kadar sıvı yağ koyun ki çikolatanız donmasın alışkan kıvamda olsun.Çikolatanız yoksa yalnızca toz şekere de bulayabilirsiniz.Afiyet olsun 🥰.

Donut (Orjinal Tanım Arayanlara) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizi Sütlü Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Papaz Yahnisi
Su Böreği Lezzetinde Peynirli Kırpık Börek
Pastane Usulü Portakallı Şekerpare (Videolu)
Az Yağda Pişen Patates Kroket
Nohutlu Ekmek
Köz Biberli Domates Sos (Kahvaltılık Sos)
Hdabla | © 2024 |