Islak Kakaolu Kurabiye

Islak Kakaolu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı su

Islak Kakaolu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbeti yapıyoruz şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra 1 -2 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Yumurta ve şekeri biraz çırpıyoruz daha sonra öbür gereçleri ekleyerek kurabiye hamurumuzu hazırlıyoruz.
  4. Daha sonra ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlak form veriyoruz.
  5. Yağlı kağıt serili olan tepsimize diziyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda 20 dakika pişiriyoruz.
  7. İlk sıcağı geçtikten sonra soğuyan şerbetimizi bir çatal yardımıyla batırıyoruz servis tabağına alıyoruz isterseniz üzerine hindistan cevizi yada fıstık tozu ekeleyebilirsiniz afiyet.

Islak Kakaolu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Grisini
Güveçte Beşamel Soslu Tavuk Sote
Yapma Kızartması
Tam Ölçüsünde Ve Kıvamında Elmalı Kurabiye
Greçkalı Enginar
Nevşehir’in Sanayi Pilavı
Hdabla | © 2025 |