Islak Kakaolu Kurabiye
Islak Kakaolu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı su
Islak Kakaolu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbeti yapıyoruz şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra 1 -2 dakika kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Yumurta ve şekeri biraz çırpıyoruz daha sonra öbür gereçleri ekleyerek kurabiye hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlak form veriyoruz.
- Yağlı kağıt serili olan tepsimize diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda 20 dakika pişiriyoruz.
- İlk sıcağı geçtikten sonra soğuyan şerbetimizi bir çatal yardımıyla batırıyoruz servis tabağına alıyoruz isterseniz üzerine hindistan cevizi yada fıstık tozu ekeleyebilirsiniz afiyet.
Islak Kakaolu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










