Tart Kek
Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı un ( kıvamına nazaran ekleye bilirsiniz)
Keki ıslatmak için;
- 1.5 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığından fazla granül kahve
Kreması için;
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 1 poşet kakaolu kremşanti
- 2 çorba kaşığı hindistan cevizi
Ganaj için;
- Yarım paket krema
- Beyaz çikolata
Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Sıvı materyalleri ekleyip karıştırın.
- Kakao, un, vanilya, kabartma tozu ve kahveyi ekleyip spatula ile karıştırın.
- Tart kalıbını yağlayın birazda un serpip kek harcını ekleyin.
- 180 derecede denetimli pişirin.
- Soğuduktan sonra aykırı çevirin.
- Granül kahveyi sütte eritip keke dökün.
- Kremayı ısıtıp içine beyaz çikolatayı ekleyin ve soğutun.
- Süt ve kremşantiyi köpürtüp içine hindistan cevizini ekleyin.
- Kekin üzerine yayın.
- Yaptığınız ganajıda kremşantinin üzerine dökün ve dolapta 1-2 saat dinlendirin. Afiyet olsun 😍.
Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








