Glutensiz Zeytinli Poğaça
Glutensiz Zeytinli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1.5 paket instant maya
- 1 su bardağından bir parmak az zeytinyağı
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta akı (sarıları üstü için)
- 2 tatlı kaşığı karnıyarık otu tozu
- Aldığı kadar un ( yaklaşık 250 gr)
- Tereyağı
- Dilimli siyah-yeşil zeytin
Glutensiz Zeytinli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce süt ve yoğurdu ılık olacak formda ısıtıyoruz. (kaynamayacak).
- Sonra karıştırma kabına bu karışımı alıp, mayayı ekleyip ister elle ister hamur makinesinde bir cins mayayı yedirerek karıştırıyoruz.
- Elde ettiğimiz bu sıvı karışıma şekeri,tuzu,yumurta aklarını ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
- En son olarak da evvel bir ölçü un ile yavaş yavaş karnıyarık otu tozunu eleyerek ekliyoruz. Karnıyarık otu tozunu yavaş ekliyoruz ki topaklanmasın.
- Hamur bir ölçü karıştırıldıktan sonra unu eklemeye devam ediyoruz ele yapışmayan ancak sert olmayacak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya en 1 saat bırakıyoruz.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra 16 bezeye ayırıp tereyağında açarak içlerini zeytin ile dolduruyoruz. Tepsiye dizerek yumurta sayılarını sürüyoruz. İsteğe nazaran üzerine susam, çörekotu yahut haşhaş ekleyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Glutensiz Zeytinli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






