Nefis Peynirli Cevizli Erişte

Nefis Peynirli Cevizli Erişte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100-150 gram istenilen isteğe nazaran peynir ( lor, beyaz peynir, çökelek vs.)

Nefis Peynirli Cevizli Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun tenceremize suyumuzu ek edelim ve kaynamaya başladıktan sonra tuzunu atalım.
  2. Üzerine daha sonra eriştelerimİzi ekleyip 10-13 dakika kadar pişirelim ( konut imali ve hazır eriştelerin pişirme mühletleri farklılık gösterebilir).
  3. Eriştemiz pişerken küçük bir tavada tereyağını eritelim hafif kavuralım ve ceviz içini ekleyelim 1/2 dakika kadar daha kavuralım kızarmaya başlayınca ocakta alalım.
  4. Eriştelerimiz haşlandıktan sonra süzgeç yardımı ile süzelim ve tekrar tenceremize alalım.
  5. Hafif sıcak olan eriştemize tereyağlı cevizini sosumuzu dökelim üzerine küçük kesimlere ayırdığınız beyaz peyniri güzelce karıştıralım ve soğutmadan servis yapalım afiyetler olsun. 😋.

Nefis Peynirli Cevizli Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer
Ekler
Düdüklü Tencerede Taze Fasulye
Dışarda Pide Yemeye Son Vereceğiniz Mükemmel Tarif (Tam Ölçülü Yumuşacık Pide)(Videolu)
Arap Saçı-Marata
Kaşarlı Mantar Graten (Videolu)
Hdabla | © 2025 |