Havuçlu Cevizli Haşhaşlı Kek

Havuçlu Cevizli Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı haşhaş (mohn)
  • 2-2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 çay kaşığı karbonat

Havuçlu Cevizli Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  2. Ardından sıvı yağ ve yoğurt ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra elenmiş unu, kabartma tozu, tarçın, vanilya ve karbonatı ekleyip, el çırpıcısı yahut mikserin en düşük ayarıyla karıştırıp, kırılmış cevizi ,haşhaşı ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Son olarak rendelenmiş havucu ek edip karıştırıp, yağlanmış hafif unlanmış kek kalıbına döküyoruz.
  5. Isıtılmış fırında alt üst ayarda 170 derecede 45-50 dk pişiriyoruz.
  6. Kek pişirirken birinci yarım saat katiyen fırının kapağını açmayın! kürdan denetimi yapın.
  7. Malzemeler oda sıcaklığında olsun. Deneyeceklere afiyet olsun.

Havuçlu Cevizli Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Mis Gibi Kabaran Pişi
Soslu Kuzu Marulu Salatası
Fıstıklı Antep Kurabiyesi
Kilis Tavası
Portakal Çanağında Havuç Tarator
Hdabla | © 2025 |