Fırında Kendi Derisiyle Kaplamalı Tavuk Kalça
Fırında Kendi Derisiyle Kaplamalı Tavuk Kalça Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet kalçalı tavuk but
- 2 adet orta uzunluk patates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
Fırında Kendi Derisiyle Kaplamalı Tavuk Kalça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kalçalı butlarımızın derisini ayırarak önüne ve gerisine derin çizgiler atıyoruz.
- Sosu için; materyal listesindeki tavuk ve patates haricindeki tüm materyalleri karıştırarak tavukları ve derilerini marineleyip dolabımıza koyarak 2 saat dinlendiriyoruz.
- Patateslerimizi daire biçiminde serçe parmağımız kalınlığında doğrayarak borcamın altına diziyoruz.
- Marinelenen butlara derileri sararak borcama ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında evvel kapladığımız derinin birleştiği alt yüzünü, yarım saat sonra tavukların başka yüzünü çevirerek toplam 1 saatin sonunda yemeğimizi servis edebiliriz. Afiyet olsun🤗
Fırında Kendi Derisiyle Kaplamalı Tavuk Kalça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













