Porsiyonluk Kupta Tiramisu

Porsiyonluk Kupta Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Alt tabanı için:

  • 12-15 adet kedidili
  • 1 su bardağı süt
  • 1 silme yemek kaşığı granül kahve ( neskafe)

Muhallebisi için:

  • 4 su bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı tepeleme şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram labne peyniri
  • Üzerine serpmek için kakao

Porsiyonluk Kupta Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muhallebi materyallerini (vanilya, labne ve tereyağı hariç) tencereye alıp güzelce karıştıralım.
  2. Ocağa alıp pişirelim. Kaynayıp yoğunlaştığında ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyayı koyup karıştıralım.
  3. Bu ortada süt ve granül kahveyi karıştırıp keserek küçülttüğümüz kedidillerini sütlü karışımın içine batıralım ve kuplarımızın altına yerleştirelim.
  4. Muhallebinin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra labneyi ekleyelim ve pürüzsüzleşene kadar çırpalım.
  5. Muhallebiyi kuplara eşit bir halde paylaştırıp, soğuması için buzdolabına kaldıralım.
  6. İyice soğuduktan sonra servisten çabucak evvel üzerlerine bir süzgeç yardımıyla kakao eleyelim.

Porsiyonluk Kupta Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sahur İçin Kaçırılmayacak Bir Tarif Peynirli Puf Börek
Mantı Çorbası
Rengarenk Kış Salatası
Peynirli Mayalı Poğaça Tarifi
Tavuk Nugget
Misafir Sunumum
Hdabla | © 2025 |