Porsiyonluk Kupta Tiramisu
Porsiyonluk Kupta Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Alt tabanı için:
- 12-15 adet kedidili
- 1 su bardağı süt
- 1 silme yemek kaşığı granül kahve ( neskafe)
Muhallebisi için:
- 4 su bardağı süt
- 8 yemek kaşığı tepeleme şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 200 gram labne peyniri
- Üzerine serpmek için kakao
Porsiyonluk Kupta Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebi materyallerini (vanilya, labne ve tereyağı hariç) tencereye alıp güzelce karıştıralım.
- Ocağa alıp pişirelim. Kaynayıp yoğunlaştığında ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyayı koyup karıştıralım.
- Bu ortada süt ve granül kahveyi karıştırıp keserek küçülttüğümüz kedidillerini sütlü karışımın içine batıralım ve kuplarımızın altına yerleştirelim.
- Muhallebinin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra labneyi ekleyelim ve pürüzsüzleşene kadar çırpalım.
- Muhallebiyi kuplara eşit bir halde paylaştırıp, soğuması için buzdolabına kaldıralım.
- İyice soğuduktan sonra servisten çabucak evvel üzerlerine bir süzgeç yardımıyla kakao eleyelim.
Porsiyonluk Kupta Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












