Mantı Çorbası

Mantı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı mantı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- 6 su bardağı sıcak su (1200 ml)
Mantı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye haşlanmış nohut ve mantıları alalım.
- Üzerine sıcak suyu ek edip karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakalım.
- Çorbamızın sosu için uygun bir sos tavasına sıvı yağı alalım.
- Üzerine dövülmüş sarımsağı ekleyelim ve sarımsağın kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Ardından biber ve domates salçasını ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Kırmızı toz biber, pul biber, kuru nane ve karabiberi de sosumuza ekleyerek karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Sosumuzu ocaktan alalım ve mantı ve nohutların üzerine gezdirelim.
- 1-2 cins daha karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Son olarak nohutlu mantı çorbamızın tuzunu da ekleyelim, 1-2 taşım daha kaynatarak ocaktan alalım. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!.
Mantı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


