Mantı Çorbası

Mantı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı mantı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 6 su bardağı sıcak su (1200 ml)

Mantı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye haşlanmış nohut ve mantıları alalım.
  2. Üzerine sıcak suyu ek edip karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakalım.
  3. Çorbamızın sosu için uygun bir sos tavasına sıvı yağı alalım.
  4. Üzerine dövülmüş sarımsağı ekleyelim ve sarımsağın kokusu çıkana kadar kavuralım.
  5. Ardından biber ve domates salçasını ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  6. Kırmızı toz biber, pul biber, kuru nane ve karabiberi de sosumuza ekleyerek karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  7. Sosumuzu ocaktan alalım ve mantı ve nohutların üzerine gezdirelim.
  8. 1-2 cins daha karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  9. Son olarak nohutlu mantı çorbamızın tuzunu da ekleyelim, 1-2 taşım daha kaynatarak ocaktan alalım. Çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!.

Mantı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Şalgamlı Kuskus Salatası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şişte Mini Pankekler
Fırında Palamut
Muzlu Kek
Gül Böreği (Patatesli)
Frambuazlı Pasta
Cevizli Kadayıf Tatlısı
Hdabla | © 2025 |