Kaynamış Ekşi (Kaynamış Limon/Turunç)
Kaynamış Ekşi (Kaynamış Limon/Turunç) Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 litre taze sıkılmış limon suyu
- 1 litre taze sıkılmış turunç suyu
- 6 yemek kaşığı tuz
Kaynamış Ekşi (Kaynamış Limon/Turunç) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yıkanmış ikiye bölünmüş limonlarımıza sıkıyoruz (eğer ki turunç kullanacaksak turuncu ortadan ikiye bölmeden evvel orta kesitlerine soyup o formda ikiye bölüyoruz ki turunç kabuğunun acılığı suyuna geçmesin)
- Elde ettiğimiz toplam 2,5 litre olan limon ve turunç sularını çelik bir tencereye alıyoruz. 6 yemek kaşığı tuzu ekliyoruz karıştırıp ocağa alıyoruz, öncelikle yüksek ateşte tüm konutu mis üzere saran bir narenciye kokusuyla tenceremizi kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra küçük ocakta kaşık ateşte yoğunlaşana kadar yaklaşık 45 dakika kaynatmaya devam ediyoruz bu sırada çıkan köpükleri üzerinden alıyoruz tenceremizi soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan ekşimizi şişelere dolduruyoruz ister yemeklerde ister salatalarda bir yıl boyunca kullanabilirsiniz afiyet olsun.
Kaynamış Ekşi (Kaynamış Limon/Turunç) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









