2 Malzemeli Muzlu Yumurtalı Fit Pankek

2 Materyalli Muzlu Yumurtalı Fit Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 olağan uzunluk muz
  • 2 orta uzunluk yumurta
  • Tavayı yağlamak için sıvı yağ

2 Gereçli Muzlu Yumurtalı Fit Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muzu ve 2 yumurtayı kaba koyup el blenderı ile düzgünce çırpın. Fotoğraftaki üzere homojen bir kıvama gelsin.
  2. Tavayı yavaşça sıvı yağ ile yağlayalım, çok fazla yağ olmasın lakin tavanın her yerine de yağ gelsin.
  3. Yağlanmış tavanın yeterlice ısınmasını sağlayalım ve ısındıktan sonra 1 yemek kaşığı ile tabaktaki karışımdan 1 kaşık alıp tavamıza dökelim.
  4. Ben en küçük beğenilen, küçük uzunluk tava ile en fazla orta ateş kullandım. Karışımı dökerken orta derece ateşi düşüğe aldım, sonra tekrar ortaya arttırdım, en düzgün silikon spatula ile rahat ettim, tahta spatula beni biraz zorladı. Tavandaki karışımdan baloncuklar çıkınca spatula ucu ile kenarını kaldırdığımda rahatça geliyorsa, karşıt yüz ettim. Bu sefer çok bekletmeden tabağa aktardım.
  5. İkinci kere karışımdan dökerken yeniden çok çok minik yağ damlattim, uygunca yağsız kalmasın. Fotoğrafa bu imgeyi ekledim. Sizin tavanıza ve el ayarınıza nazaran değişebilir.
  6. En son dilerseniz üzerine bal gezdirebilirsiniz, fıstık ezmesi, pekmez, reçel vs. Sürebilirsiniz.

2 Gereçli Muzlu Yumurtalı Fit Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Körili Mercimek Çorbası
Bayburt Usülü Yaprak Mantı
Antep Fıstıklı Bol Soslu Islak Kek
Ramazan Tatlısı
Erik Tavası
Fırınlanmış Brüksel Lahanası
Hdabla | © 2025 |