Humus
Humus Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı tahin
- 2-3 yemek kaşığı limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım çay bardağı su (gerekirse arttırılır)
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Üzeri için;
- Zeytinyağ
- Pul biber yahut sumak
Humus Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış nohutların kabuğunu soyarsanız kıvamı daha hoş olur kaide değil lakin ben bu türlü tercih ediyorum.
- Nohut, tahin, limon suyu, tuz ve kimyon sarımsağı mutfak robotuna koyalım karıştıralım.
- Karışım ağır olursa azar azar su koyarak krema kıvamına getirelim.
- Kıvam yumuşayınca zeytinyağını ekleyip biraz daha karıştıralım.
- Servis tabağını alıp üzerine zeytinyağı gezdirelim sumak yahut pulbiberle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










