Zeytinyağli Sarımsakli Patlıcan Yemeği

Zeytinyağli Sarımsakli Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 7-8dis sarımsak
  • 4 adet orta uzunluk patlıcan
  • 5 adet yeşil köy biber
  • 1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı yahut sıvı yağ

Zeytinyağli Sarımsakli Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları pijama soyalım. İri küp doğrayalım. Üzerine tuz serpelim. 5 dk bekletelim, yıkayıp süzelim, tencereye yağı koyalım, yemeklik doğranmış soğanı koyalım, bir dk kavuralım.
  2. Tane soyduğumuz sarımsakları koyalım bir dk kavuralım. Sonra salçaları katıp karıştıralım. Çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri ek edip karıştıralım.
  3. Patlıcanları ekleyip karıştıralım, iki üç dk kısık ateşte tencerenin kapağını kapatalım pişsin.
  4. Sonra suyunu dökelim, tuz, baharat serpelim karıştıralım. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım. Kısık ateşte denetim ederek 40-45 dk afiyet olsun.

Zeytinyağli Sarımsakli Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gelin Pastası
Soğan Pidesi (Muhacir Böreği)
Nohutlu Ekmek
Havuç Taratorlu Kuskus
Fenomen Pasta Despotico
Harran Kubbe
Hdabla | © 2025 |