Osmanlı Kavun Dolması

Osmanlı Kavun Dolması Tanımı İçin Malzemeler

Pilavı için;

  • 1 orta uzunluk kavun
  • 1çay bardağı fincanı pirinç
  • 250 gram dana kıyma
  • 250 gram kuzu kıyma
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 tane orta uzunluk kırmızı soğan
  • 1,5 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağının 4 te 3 kadar su
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Osmanlı Kavun Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci 5 dakika suda haşlıyoruz soğanı yemeklik küçük küçük doğruyoruz. 10 dakika kuş üzümünü suda bekletiyoruz tavaya tereyağını ve zeytinyağını alıyoruz.
  2. Tereyağı eridikten sonra soğanı atıyoruz soğan yumuşayınca kıymaları, kuş üzümünü, çam fıstığını, ince ince doğranmış sarımsağı içine atıyoruz.
  3. Kıymanın rengi dönene kadar kavuruyoruz ve suyunu veriyoruz. Suyu çekmeye yakın ince doğranmış dereotu ve maydanozu ve baharatlarını atıyoruz. Suyu çektikten iç piştikten sonra ocaktan alıyoruz.
  4. Kavunun alt kısmını kesiyoruz ve üst kısmından kapak olacak biçimde kesiyoruz. Kavunun çekirdeğini temizleyip içinden yumuşak yerlerini alıyoruz. Yaptığımız iç pilavını kavunun içine dolduruyoruz.
  5. 180 derecelik fırına 20 dakika atıyoruz.
  6. Ayırdığımız kavunun yumuşak kısmını ezip, suyunu çıkarıyoruz bir tavaya alıyoruz 1 tutam maydanozu ince ince doğrayıp içine atıyoruz toplam 5 dakika ocakta ısıtarak asidesini hazırlıyoruz. Asidesini servis esnasında kavunun etrafına döküyoruz.

Osmanlı Kavun Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Pekmezli Cevizli Kek
Yalancı Su Böreği
Sebzeli Karides
Sufle Tarifi
Soğuk Baklava Çıtırr
Ispanaklı Çıtır Börek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |