Susamlı Tatlı Kurabiye

Susamlı Tatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ yahut margarin ( ben tereyağı kullanıyorum)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • Yarım çay bardağı kavrulmuş susam
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 5 yahut 6 su bardağı un ( denetimli kullanın)

Piştikten sonrası için;

  • 1 su bardağı pudra şekeri

Susamlı Tatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı sıvı yağ ve pudra şekerini güzelce karıştıralım.
  2. Kavurup soğuttuğumuz susam ceviz ve yumurtayı ekleyelim.
  3. Mısır nişastası kabartma tozunu ve 5 su bardağı unu eleyerek ekleyelim.
  4. Hamur ele yapışıyorsa azar azar un eklemeye devam edelim.
  5. Yumuşak ele yapışmayan bir kıvam olsun.
  6. Hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
  7. Üzerini güzelce kapatalım ki kurumasın hamur.
  8. Fındık büyüklüğünde hamurları yuvarlayalım ve 180 derecede pembe olacak formda pişirelim.
  9. Pişip soğuyan kurabiyeleri bir kaseye koyduğumuz pudra şekerine bulayalım.

Afiyet olsun.

Not: ben görsel için hepsini pudra şekerine buladım. Fakat olağanda servis yaparken pudra şekerine buluyorum. Tercih sizin.

Susamlı Tatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Poğaça
Zeytinyağlı Barbunya ( Tam Mevsiminde Enfes )
Ketojonik Diyet Kahvaltım
Az Malzemeli Sıvıyağlı Kurabiye
Pratik Mercimek Çorbası
Haşlanmış Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |