Yoğurtlu Topalak
Yoğurtlu Topalak Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kepekli un
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar su (normal sertlikte bir hamur olacak)
- 1 su bardağı mercimek
Sarımsaklı yoğurt için :
- 2 diş sarımsak
- 4-5 kaşık süzme yoğurt
- Tuz
Sos için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yoğurtlu Topalak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri haşlayalım.
- Hamurun tüm materyallerini karıştırıp olağan sertlikte bir hamur elde edelim.
- Nohuttan biraz küçük yuvarlayıp biçim verelim.
- Tenceremize su koyalım. Kaynayan suya hamurları ve haşlanan mercimeği atalım.
- Hamurlar pişesiye kadar kaynatalım ve altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Sıvıyağ ve tereyağını eritip toz kırmızı biber atalım.
- En son topalağımızın üstüne sarımsaklı yoğurt ve tereyağımızı ekleyelim.Afiyet olsun♥.
Yoğurtlu Topalak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









