Süt Turtası

Süt Turtası Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 tane baklavalık yufka
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 3 tane yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Süt Turtası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kelepçeli kalıba yağlı kağıt serelim ,tereyağını eritelim.
  2. Yufkaların birini tezgaha serip tereyağıyla fırça yardımıyla yağlayalım yufkaları çok sıkmadan saralım yahut büzüştürüp yapabilirsiniz.
  3. Kendi içinde yuvarlayıp yuvarlak form verelim kalıba dizelim.
  4. Bütün yufkalar bitene kadar birebir süreci yapalım evvelce ısıtılmış 18o derece fırında 20 dakika pişirelim.
  5. Yufka pişerken sosu için yumurta,toz şeker,pudra şekeri ve tuzu bir kaba alıp güzelce çırpalım üzerine sütü ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  6. Yufkayı fırından alıp harcı üzerine gezdirip tekrar fırına verelim.
  7. 15 dakika daha pişirip fırından alalım.
  8. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Süt Turtası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Supangle
Patatesli Çıtır Börek
Karnabahar Kısır Bulgurdan Farkı Yok
Dereotlu Peynirli Poğaça
Haşhaşlı Tarçınlı Çörek
Portakal Sorbe
Hdabla | © 2025 |