Supangle

Supangle Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1  su bardağı soğuk su

Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye sütümüzü alalım.
  2. Üzerine yumurta sarısı, un, şeker ve kakaoyu da ekleyerek hoş bir formda karıştıralım ve ocağa alalım.
  3. Koyulaşıp göz göz olan tatlımızı ocaktan alarak içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
  4. Tere yağını da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  5. Tatlımızı 10 dakika kadar daha karıştırarak soğumaya bırakalım.
  6. Soğuyan tatlımızın üzerine soğuk suyumuzu ekleyelim ve mikser ile çırpalım.
  7. Servis edeceğimiz cup yada kaselerimizin tabanına 1’er kesim kek dilimi yerleştirelim. Şayet kekleriniz kuru ise süt ile ıslatabilirsiniz.
  8. Üzerine supanglelerimizi paylaştıralım ve soğuması için 1-2 saat kadar buzdolabında bekletelim.
  9. Soğuyan supanglelerimizi dilediğimiz üzere süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Patatesli Tavuk
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindistan Cevizli Kurabiye
Domates Çorbası
Tavada Kazandibi
Çilekli Güllaç Tarifi Ramazan Aylarının Ve Yazın Lezzetli Tatlısı! (Videolu)
Karnabahara Yeni Bir Bakış (Sadece Evdeki Malzemelerle)
Tavuk Fajita (Favori Yemeğim)
Hdabla | © 2025 |