Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta (sarısı üzerine)
- 75 gram margarin
- 1.5 yemek kaşığı çörekotu
- 2 yemek kaşığı tepeleme şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyaller kabın içine alınır yoğrulur.
- Sonra misket büyüklüğünde yuvarlanıp yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Kıyır kıyır bu kurabiyeyi denemeyen kalmasın. Afiyet olsun.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






