Çıtır Kadayıflı Kurabiye

Çıtır Kadayıflı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • 1 su bardağından iki parmak eksik pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Kadayıflı karışım için;

  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 4 kaşık fıstık kreması

Üzerini kaplamak için;

  • 150 gram sütlü çikolata

Çıtır Kadayıflı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için tüm materyaller yoğurma kabına alınıp denetimli un eklenerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  2. Kadayıflı karışım için kavrulmuş çıtır kadayıfların üzerine fıstık kreması eklenip karıştırılır.
  3. Hamur tezgaha iki yağlı kağıt ortasına alınarak merdaneyle inceltilip bardakla yuvarlak biçimde çıkartılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
  4. Tepsiye yerleştirdiğimiz kurabiyeleri evvelce ısıttığımız 170 derece fırında denetimli 15 dakika pişirilir. Hafif pembeleşince tamamdır.
  5. Pişen kurabiyelerin üzerine kadayıflı karışımdan eklenir ve üzerine benmari yordamı eritilmiş çikolata gezdirilip toz fıstıkla süsleyip soğutulur.
  6. Soğuyan kurabiyeler servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Çıtır Kadayıflı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Zeytinyağı Sarma Tarifi (Tokat Yapraklı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ezogelin Çorbası
Sarıyer Poğaçası
Doğal Retınol Tarifi
Ceviz Kurabiye
Puf Börek
Avokadolu Pancarlı Salata
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet