Lalengi (Çıtır Kabak Mezesi)
Lalengi (Çıtır Kabak Mezesi) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak (Girit kabağı)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır unu (yoksa olağan un)
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı maden suyu
- Çay kaşığının ucuyla toz biber ve karabiber
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz (çok az bir çimdik)
- Kızartmak için sıvı yağ
Yoğurtlu sos:
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 küçük diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış dereotu (ya da maydanoz)
Lalengi (Çıtır Kabak Mezesi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabaklar yıkanır, dilimlenir ve ortası kesilir. (kabak soyucu ile oymaya çalıştım ama girit kabağı ince geldi ben de dilimleyip kabak soyucu yardımıyla içini çıkardım).
- Un, mısır unu, nişasta, baharatlar ve maden suyunu çırpilir. Kıvam kek hamuru üzere akışkan olmalı.
- Kabak dilimleri bu karışıma bulayıp kızgın yağda iki tarafı altın sarısı olana kadar kızartilir.
- Havlu peçeteye alıp fazla yağını süzdürulur.
- Yoğurtlu sosu tabağa yayıp üzerine sıcak kabaklar dizilir.
- İsteğe bağlı en üste dereotu serpiştirilirve istenirse azıcık zeytinyağı gezdirilir.
Afiyet olsun 🩷🥗.
Not:normal kabakla da yapılır ama girit kabağı lalengi için şahane bir seçim! daha az çekirdekli, daha ince kabuklu, tatlımsı ve yumuşak dokulu.
Lalengi (Çıtır Kabak Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














