Lalengi (Çıtır Kabak Mezesi)

Lalengi (Çıtır Kabak Mezesi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak (Girit kabağı)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır unu (yoksa olağan un)
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı maden suyu
  • Çay kaşığının ucuyla toz biber ve karabiber
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz (çok az bir çimdik)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yoğurtlu sos:

  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 küçük diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış dereotu (ya da maydanoz)

Lalengi (Çıtır Kabak Mezesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklar yıkanır, dilimlenir ve ortası kesilir. (kabak soyucu ile oymaya çalıştım ama girit kabağı ince geldi ben de dilimleyip kabak soyucu yardımıyla içini çıkardım).
  2. Un, mısır unu, nişasta, baharatlar ve maden suyunu çırpilir. Kıvam kek hamuru üzere akışkan olmalı.
  3. Kabak dilimleri bu karışıma bulayıp kızgın yağda iki tarafı altın sarısı olana kadar kızartilir.
  4. Havlu peçeteye alıp fazla yağını süzdürulur.
  5. Yoğurtlu sosu tabağa yayıp üzerine sıcak kabaklar dizilir.
  6. İsteğe bağlı en üste dereotu serpiştirilirve istenirse azıcık zeytinyağı gezdirilir.

Afiyet olsun 🩷🥗.

Not:normal kabakla da yapılır ama girit kabağı lalengi için şahane bir seçim! daha az çekirdekli, daha ince kabuklu, tatlımsı ve yumuşak dokulu.

Lalengi (Çıtır Kabak Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mangolu Sorbe
Patatesli Köfte
Sulu Köfte Tarifi (Asla Dağılmıyor)
Ev Yapımı Supangle
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz (Pratik Hepsi Çiğden)
Sucuklu Kremalı Kalem Makarna
Hdabla | © 2025 |