Yaş Pasta Tadında Meyveli Borcam Tatlısı

Yaş Pasta Tadında Meyveli Borcam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Keki ıslatmak için

  • 1,5 su bardağı süt ve 2 yemek kaşığı şeker
  • 6-7 adet çilek
  • 2 adet muz

Kreması için;

  • 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket toz şanti

Ganajı için;

  • 200 ml beyaz çikolata
  • 200 ml sıvı krema

Yaş Pasta Tadında Meyveli Borcam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım, akabinde sıcak suyu, unu ,kabartma tozunu ek edip homojen bir halde karıştıralım.
  2. Yağladığımız fırın kabına dökelim 160 °fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  3. Kek soğuduktan sonra sütle şekeri karıştırıp üzerine dökelim.
  4. Kreması için süt, un ,nişasta ,şeker ,yumurta sarısı ve vanilyayı tencereye koyup güzelce karıştıralım.
  5. Kısık ateşte kaynayıp kıvam alana kadar pişirelim.
  6. Soğuyan muhallebiye toz kremşantiyi ekleyip mikserle çırpalım.
  7. Kekin üzerine dilimlenmiş çilek ve muzları eşit bir biçimde koyup üzerine kremayı dökelim kremanın katılaşmasını bekleyelim.
  8. Ganajı için çikolata ve sıvı kremayı kısık ateşde çikolata eriyene kadar karıştırarak pişirelim tatlının üzerine döküp eşit bir formda yayalım.
  9. En az bir gece dolapta bekletelim. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyet olsun 🍓.

Yaş Pasta Tadında Meyveli Borcam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Annemin Tarifiyle Patlıcan Kızartması
Simit Ve Kaşarlı Sucuklu Simit
5 Dakikada Efsane Yumurta Kapama Kahvaltıya Şok Lezzet!
Kornişon ( Salatalık ) Turşusu – Tam Ölçüsünde Kütür Kütür
Kayseri Yağlaması
Kıymalı Kapya Biberli Taze Patates Yemeği
Hdabla | © 2025 |