Gaziantep Usulü İçli Köfte
Gaziantep Yordamı İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Dışı için;
- 2 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
İç materyaller;
- Yarım kilo kıyma
- Yarım kilo soğan
- Yarım çay bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Gaziantep Adabı İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıymamızı tenceremize alıp kavurmaya başlayalım.
- Doğradığımız soğanları ek edip bir hoş kavuralım.
- İçerisine salça ve baharatları ekleyip 5 dk kadar kavuralım ve küçük doğradığımız cevizleri ekleyelim.
- Dışı için ince bulgur ve irmiği sıcak suyla ıslatıp 10 dk kadar dinlendirelim.
- Sonrasında unu salçayı yumurtayı ve tuzu ekleyip bir hoş yoğuralım.
- Ellerimizi ıslayıp ceviz büyüklüğünde kopardığımız hamurdan içini ince bir formda oyup iç harcımızla doldurup hal verelim.
- Sonrasında ister kızartma ister haşlama biçiminde yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Gaziantep Tarzı İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








