Sodalı Ispanaklı Pratik Kömbe

Sodalı Ispanaklı Pratik Kömbe Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 şişe maden suyu
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısını ayırın)
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 adet kabartma tozu
- Aldığı kadar un (mayalı da yapabilirsiniz )
İç harcı için;
- 300 gram kadar ıspanak
- 1 çorba kasesi beyaz ve lor peynir karışımı
- 1 adet küçük kuru soğan ( ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz ( peynir tuzlu ise atmayınız)
Not: baharatları kendi tercihinizi nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Susam
Sodalı Ispanaklı Pratik Kömbe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Böreğimizi yapmak için öncelikle un kabartma tozu hariç öbür materyalleri yoğurma kabına alarak güzelce çırpalım.
- Un ve kabartma tozunu ekleyip poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur yapalım ,biz ıspanaklı harcı hazırlarken,üzerini örterek hamurumuz dinlensin.
- İç harcını hazırlamak için ıspanakları karbonatlı yahut sirkeli suda bekletin.
- Yıkayalım suyu süzülsün,bezin ortasında kurulayıp yemeklik doğrayalım, kuru soğanı ,baharatları ve ezilmiş peyniri ,yağını ekleyip karıştıralım.
- Hamurdan iki beze yapalım. Oklava kullanmadan elimizi yağa batırıp tepsi ebatında büyütüp açalım.
- Tereyağ ile yağlanmış tepsiye alalım.
- Üzerine ıspanaklı peynirli harçtan her yerine yayalım.
- Diğer bezeyi de tıpkı formda açarak tepsiye alalım,kenarlarını çekerek düzeltelim.
- Kömbeyi dilimleyip, sosunu sürerek ,susam serpip 180 derecede evvelce ısınmış fırında altı ve üstü istediğimiz üzere kızarıncaya kadar pişirelim.
Puf puf kabararak yumuşacık oldu. Afiyet olsun. 🥰
Sodalı Ispanaklı Pratik Kömbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













