Pastane Usulü Tahinli Çörek (Klasik Lezzetin En Tatlı Hali) (Videolu)
Pastane Yöntemi Tahinli Çörek (Klasik Lezzetin En Tatlı Hali) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 50 gram margarin
- 5 – 5 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Arasına sürmek için;
- 1 su bardağı tahin
- Yarım su bardağı şeker
Pastane Yöntemi Tahinli Çörek (Klasik Lezzetin En Tatlı Hali) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü ılıtıp maya ve şekeri ekleyip 5 dk etkinleştirelim.
- Margarini eritelim,sıvı yağ ve tuzuda ekleyip karıştıralım.
- Unu denetimli ekleyelim her unun özü farklı oluyor yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
- 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru 12 yada 13 kesime bölelim.
- Aralarına sürmek için tahin ve şekeri karıştırıp hepsine eşit biçimde sürelim.
- Sürdükten sonra elimizle biraz açıp rulo yapalım.
- Daha sonra sıra ile ruloları biraz daha uzatıp etrafında dolandıralım. Çörek formunu verelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürelim.
- Susam atalım. Biraz tepsi mayası yapalım.
- Önceden ısıttığımız fırında 200 derecede altın renginde pişirelim.
Afiyet olsun!.
Beğenmeyi ve abone olmayı unutmayın!.
Yorumlarda deneyenlerin görüşlerini bekliyorum. Görüntülü anlatım youtube kanalımda👇.
Pastane Yöntemi Tahinli Çörek (Klasik Lezzetin En Tatlı Hali) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






