Pastane Usulü Tahinli Çörek (Klasik Lezzetin En Tatlı Hali) (Videolu)

Pastane Yöntemi Tahinli Çörek (Klasik Lezzetin En Tatlı Hali) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gram margarin
  • 5 – 5 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Arasına sürmek için;

  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı şeker

Pastane Yöntemi Tahinli Çörek (Klasik Lezzetin En Tatlı Hali) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ılıtıp maya ve şekeri ekleyip 5 dk etkinleştirelim.
  2. Margarini eritelim,sıvı yağ ve tuzuda ekleyip karıştıralım.
  3. Unu denetimli ekleyelim her unun özü farklı oluyor yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
  4. 1 saat mayalandıralım.
  5. Mayalanan hamuru 12 yada 13 kesime bölelim.
  6. Aralarına sürmek için tahin ve şekeri karıştırıp hepsine eşit biçimde sürelim.
  7. Sürdükten sonra elimizle biraz açıp rulo yapalım.
  8. Daha sonra sıra ile ruloları biraz daha uzatıp etrafında dolandıralım. Çörek formunu verelim.
  9. Üzerine yumurta sarısını sürelim.
  10. Susam atalım. Biraz tepsi mayası yapalım.
  11. Önceden ısıttığımız fırında 200 derecede altın renginde pişirelim.

Afiyet olsun!.

Beğenmeyi ve abone olmayı unutmayın!.

Yorumlarda deneyenlerin görüşlerini bekliyorum. Görüntülü anlatım youtube kanalımda👇.

Pastane Yöntemi Tahinli Çörek (Klasik Lezzetin En Tatlı Hali) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Patates Pişmesi , Kavurması (Kolay Hızlı Yemek)
Kıymalı Makarna
Şehriyeli Tavuk Çorbası
Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Tospik Kurabiye
Hdabla | © 2025 |