Şehriyeli Tavuk Çorbası

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1.5 çay bardağı tel şehriye
  • Salça
  • Sıvı yağ
  • Sıcak su
  • Varsa tavuk suyu
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası (isteye bağlı)
  • Tuz
  • Nane
  • Karabiber

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tavuk göğsümüzü haşlanması için bir tencereye alalım. Haşlandıktan sonra ben küçük küçük doğradım isterseniz didikleyede bilirsiniz.
  2. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ekleyip doğradığımız küçük soğanları ekleyelim biraz pişmeye bırakalım. Daha sonra sarımsak ekleyip karıştıralım, salçaları ekleyelim biber salçası kullanmak zorunda değilsiniz isteye bağlı.
  3. Sonra sıcak su ve varsa tavuk suyu ekleyip kaynamaya bırakalım.
  4. Kaynadıktan sonra içine tel şehriye ekleyelim biraz kaynadıktan sonra didiklediğimiz tavukları içine ekleyip tuz, karabiber, nane ekleyip karıştıralım pişmeye bırakalım.
  5. Şehriyeler piştikten sonra servis yapabiliriz. Afiyet şifa olsun 🤗✨

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Şekersiz Hurma Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İç Pilavlı Dana Kavurma
Fırında Sebzeli Köfte
Konserve Domates Çorbası
Kırma Böreği
Affogato
Fındıklı Tarçınlı Kurabiye
Hdabla | © 2024 |