Tavada Leziz Kalamar
Tavada Lezzetli Kalamar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket dondurulmuş kalamar
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı limon suyu
- 1 şişe sade soda
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100 gram un
Kızartmak için;
- Yeterince tereyağı
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 damla sirke
- 3 diş sarımsak
Tavada Güzel Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kalamarları soda ,karbonat, tuz ,limon suyu ile karıştırıp yoğuruyoruz.
- Hava almayacak formda bir kaba koyup 24 saat bekletiyoruz.
- Sosu için sarımsak yoğurt sirke ve mayonezi 10 dk karıştırarak hazırlıyoruz.
- Tavaya yağı koyup yeterlice kızarana kadar bekliyoruz.
- Sonra 24 saat bekletilmiş olan kalamarları una güzelce bulayıp kızartıyoruz.
- Sosa bandırıp tüketebilirsiniz afiyet olsun. 😊.
Tavada Hoş Kalamar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












