Tavada Leziz Kalamar

Tavada Lezzetli Kalamar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket dondurulmuş kalamar
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 şişe sade soda
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gram un

Kızartmak için;

  • Yeterince tereyağı

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 damla sirke
  • 3 diş sarımsak

Tavada Güzel Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kalamarları soda ,karbonat, tuz ,limon suyu ile karıştırıp yoğuruyoruz.
  2. Hava almayacak formda bir kaba koyup 24 saat bekletiyoruz.
  3. Sosu için sarımsak yoğurt sirke ve mayonezi 10 dk karıştırarak hazırlıyoruz.
  4. Tavaya yağı koyup yeterlice kızarana kadar bekliyoruz.
  5. Sonra 24 saat bekletilmiş olan kalamarları una güzelce bulayıp kızartıyoruz.
  6. Sosa bandırıp tüketebilirsiniz afiyet olsun. 😊.

Tavada Hoş Kalamar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dışarda Pizza Yemeyi Bıraktıracak Pizza Tarifi (Videolu)
Zerdeçallı Nohutlu Pilav
Köz Biberli Semizotlu Meze
Çerkez Yemeği (Gıbın Mantısı)
Crumble Muffin
Adana Usulü Muzlu Süt
Hdabla | © 2025 |