Sebze Çorbası

Sebze Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sebze Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabak ,soğan ,patates, maydanoz ,domates doğranır.
  2. Daha sonra bir tencerede evvel soğan, sonra kabak, sonra patates ,sonra domates ve en son maydanoz eklenerek düzgünce kavrulur.
  3. Kavrulduktan sonra üzerine 4 su bardağı kadar su eklenir kaynayınca kısık ateşte pişirilmeye devam edilir .
  4. Başka bir tencerede yada tavada yağ, salça ve baharatlar kavrulur bir köşeye alınır pişen çorbayı blenderdan geçirin süzgeç yardımıyla diğer bir tencereye aktarın.
  5. Daha sonra iki kepçe salçalı sosa süzdürülmüş çorbadan ekleyin salçanın kıvamı açılınca çorbaya ekleyin 5-10 dakika kadar tekrar kaynatın ve afiyetle için.

Sebze Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Limonlu Kek
Yoğurtlu Patates Salatası (Videolu)
İşgembeden Gözleme
Antep Peyniri Kızartması
Böreklik Hamurdan Gözleme
Tuzlu Susamlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |