Lebeniye Çorbası
Lebeniye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı pirinç
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 8 su bardağı su
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Köftesi için;
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan(küçük)
- Tuz
- Karabiber
- Kızartmak için 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Nane
Lebeniye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri 8 bardak suyla pişirmeye bırakalım. Onlar pişerken köfteyi yoğuralım.
- Köfte için bütün materyalleri karıştırıp, güzelce yoğuralım. (varsa hamur yoğurma makinesinde yoğuralım daha kolay oluyor).
- Nohut büyüklüğünde köftelerimizi yuvarlayalım (vakit varsa buzdolabında yarım saat dinlendirelim.
- Pişen pirinçlerin içine nohutu ekleyelim biraz birlikte pişirelim.
- Sosumuzu hazırlayalım o sırada. Yoğurt, un, yumurta sarısı ve rendelenmiş sarımsağı bir kasede karıştıralım.
- Pişen pirinçlerin suyundan bir kepçe alıp, yoğurda ekleyelim ve karıştıralım. (çorbamızın kesilmemesi için bu süreci yapıyoruz).
- Ilınmış olan yoğurdu çorbaya ekleyelim bir yandan da karıştıralım. Bir müddet karıştırmaya devam edelim.
- Tavaya sıvı yağı ekleyelim. Yağ kızınca köfteleri ekleyip, kızartalım. En son naneyi ekleyip onunda kızarmasını sağlayalım.
- Çorbaya köfteleri ekleyelim ve karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyelim. Biraz kaynadıktan sonra altını kapatalım servise hazır.
Afiyet şifa olsun 😇
Lebeniye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














