Şip Şak Ev Usülü İskender Tarifi

Şip Şak Konut Yolu İskender Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet bayat ekmek
  • 1 paket hazır et döner
  • 3 kaşık tereyağı

Sos için;

  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık domates sosu
  • Tuz
  • Nane
  • Kırmızıbiber
  • Pul biber
  • 3 bardak su

Üzeri için ;

  • Yanına 1 kaşık yoğurt
  • 2 kaşık tereyağı

Şip Şak Konut Yolu İskender Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ekmeği tabağımızda küçük küçük keselim.
  2. Tavamıza yağ falan damlatmadan direk hazır dönerimizi kısık ateşte kızartalım.
  3. Ekmek ve iskender sosunu yapalım bu ortada birinci olarak tereyağımızı eritelim.
  4. 1 kaşık üzerine biber ve domates sosunu ekleyip kavuralım.
  5. Hemen akabinde baharatların ve tuzum tamamını atarak biraz karıştıralım. Ve aralık vermeden 2- 3 bardak suyu ekleyip ortalama 10 -15 dakika pişirelim.
  6. Ayrı bir tavada 3 kaşık tereyağınıda eritelim.
  7. Tüm materyallerimizi birleştirelim.
  8. Ekmeklerin üzerine eşit biçimde sosumuzdan yayalım.
  9. Üzerine dönerimizi yerleştirip sostan tekrar dökelim.
  10. En son erittiğimiz tereyağınıda her yerine gezdirelim.
  11. 1 kaşık kadar yoğurdu da yanına koyup sıcak servis edelim.

Afiyetlerrr olsun👍👍👍👍👍.

Şip Şak Mesken Tarzı İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Suyuna Sebzeli Çorba
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Kebabı
Etli Kuru Fasulye
Şifa Deposu Terbiyeli Tavuk Çorbası
Tavuklu-Kaşarlı Pide
Kırmızı Pancar Mezesi
Kadayıflı Muhallebi
Hdabla | © 2025 |