Sağlıklı Lavaş Ekmek

Sağlıklı Lavaş Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı çavdar unu
  • 1.5 su bardağı mor un
  • 1.5 su bardağı siyez unu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1.5 çay kaşığı tuz

Sağlıklı Lavaş Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün materyalleri karıştırıp ünü ek ederek yoğuralım.
  2. Açılabilir kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakalım.
  3. Tezgaha biraz rastgele undan ekelim üzerine hamuru alıp bezeler yapalım mandalına büyüklüğünde olması kâfi.
  4. İnce olacak formda merdane ile açalım ısınmış tavada pişirelim.
  5. Piştikten sonra biraz sertleşebiliyor poşetin içinde beklerse yumuşuyor bilginiz olsun. Ben bu hamurla gözlemede yaptım deneyebilirsiniz.

Sağlıklı Lavaş Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çocuklar İçin Şekersiz Muzlu Pankek
Marmelatlı Kurabiye
Baklavalık Veya Böreklik Yufka Çanağında Haydari
Ballı Kaymaklı Gözleme
Ördek Yumurta Ve Avakado Soslu Ekmek
Antep Etli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |