Baklavalık Veya Böreklik Yufka Çanağında Haydari

Baklavalık Yahut Böreklik Yufka Çanağında Haydari Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 dilim beyaz peynir
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı dereotu

Sunumu;

  • 3 tane dikdörtgen yufka
  • 150 gram tereyağı

Baklavalık Yahut Böreklik Yufka Çanağında Haydari Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkaları makas yardımı ile uzunlamasına 3 bölünüz sonra her parçayı 4 de katıyız tereyağını eritiniz.
  2. 3 tane kare yufkadaan bir çanak oluyor.
  3. Aralarına fırçayla tereyağı eritip sürünüz en üsttekine sürmeyiniz ve müffin kalıbının içine yerleştiriniz.
  4. Hepsine tıpkı süreci yaptıktan sonra evvelce ısıtılmış 170 derelik fırında güzelce kızartınız.
  5. Sonra haydarinin üretimi için gereçleri olan peyniri güzelce eziniz dereotunu ince ince doğrayınız.
  6. Sarımsağı rendeleyiniz karıştırma kabınızın içine yoğurdu, peyniri ,dereotunu, zeytinyağını, sarımsağı ve tuzu ekleyip güzelce karıştırınız .
  7. Sıkma torbasına koyunuz ucuna duy takip çanakların içini doldurunuz.
  8. Ben mısır ve dereotu ile süsledim siz dilediğiniz üzere servis yapınız.

Baklavalık Yahut Böreklik Yufka Çanağında Haydari Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kaymak Beze Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karışık Helva (İrmik Ve Un İle)
Karaköy Poğaçası
Güveçte Et Yemeğim
Brokolili Bol Sebzeli Tavada Kış Böreği (Fırın Kullanmadan Bol Vitaminli Börek)
Bayatlamayan Pastane Kurabiyesi
Yumurtasız Yayla Çorbası
Hdabla | © 2025 |