Baklavalık Veya Böreklik Yufka Çanağında Haydari

Baklavalık Yahut Böreklik Yufka Çanağında Haydari Tanımı İçin Malzemeler
- 7 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 dilim beyaz peynir
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı dereotu
Sunumu;
- 3 tane dikdörtgen yufka
- 150 gram tereyağı
Baklavalık Yahut Böreklik Yufka Çanağında Haydari Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkaları makas yardımı ile uzunlamasına 3 bölünüz sonra her parçayı 4 de katıyız tereyağını eritiniz.
- 3 tane kare yufkadaan bir çanak oluyor.
- Aralarına fırçayla tereyağı eritip sürünüz en üsttekine sürmeyiniz ve müffin kalıbının içine yerleştiriniz.
- Hepsine tıpkı süreci yaptıktan sonra evvelce ısıtılmış 170 derelik fırında güzelce kızartınız.
- Sonra haydarinin üretimi için gereçleri olan peyniri güzelce eziniz dereotunu ince ince doğrayınız.
- Sarımsağı rendeleyiniz karıştırma kabınızın içine yoğurdu, peyniri ,dereotunu, zeytinyağını, sarımsağı ve tuzu ekleyip güzelce karıştırınız .
- Sıkma torbasına koyunuz ucuna duy takip çanakların içini doldurunuz.
- Ben mısır ve dereotu ile süsledim siz dilediğiniz üzere servis yapınız.
Baklavalık Yahut Böreklik Yufka Çanağında Haydari Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









