Tohum Krakeri

Tohum Krakeri Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay fincanı kinoa
- 1 çay fincanı chia tohumu
- 1 çay bardağı susam
- 1 çay bardağı ay çekirdeği
- Göz kararı çörek otu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Su göz kararı
- Tuz (baharatlar damak tadınıza kalmış)
Tohum Krakeri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kinoa ve chia tohumlarını yaklaşık 2-2. 5 çay fincanı sıcak suda varsayımı 10 dk’ suyu çekmesini sağlıyorum.
- Ardından öbür materyalleri ekledim. Düzgünce karıştırdım. Biraz katı olduğu için denetimli su ek ettim. Fazla dağılmayan lakin yumuşak bir karışım olmalı baharat ve tuz damak tadınıza kalmış.
- Püf nokta şu; karışım tepsiye incecik yayılıp kesilmeli. Pişme sonrası biraz fırında bekletiyorum. Birinci başta yumuşak üzere gelsede bekleyince çıtırlaşıyor. Tadı olağanüstü oldu.
- Soğuyunca kavanozda oda sıcaklığında koruma ettim. Aslında çabucak tükeniyor 🍪 Dilerseniz sevdiğiniz besinlerle krakeri zenginleştirebilirsiniz. ☀️inst: fnurbilgin. Afiyetle🤍.
Tohum Krakeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


