Yaban Mersinli Kurabiye

Yaban Mersinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram yaban mersini (kurutulmuş)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 1 yumurta akı
  • File badem

Yaban Mersinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir yoğurma kabına tereyağ ve 1 yumurta eklenerek yağ yumuşayana kadar yoğurulur .
  2. Sonra sırasıyla pudra şekeri, sıvı yağ, buğday nişastası, kabartma tozu, vanilya, yoğurt eklenerek yoğurulur.
  3. En son içerisinde yaban mersini de koyularak tekrar yoğurulur.
  4. Hamurdan istenilen boyutta kesimler koparılıp yuvarlak hal verildikten sonra evvel yumurta akına sonra file bademe batırılarak yağlanmış kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  5. Üzeri kızarana kadar 180 derece fansız ayarda yaklaşık 20 dk pişirilir.
  6. Üzerine pudra şekeri elenerek servis edilir. Afiyetler olsuunnnn 🌼🌟🌟💞💞

Yaban Mersinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kabarmalara Doymayan Pandispanya
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Katı Yağ Kullanmadan Kat Kat Poğaça
Mayasız Çiğ Börek
Kıymalı Biber Dolması
Domates Soslu Taze Börülce
Kahvaltı Tabağım
Hdabla | © 2024 |