Ağlayan Pasta
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek harcı için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yağ
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 paket çikolata sosu
Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurtalarımızı ve şekerlerimizi çırpma kabımıza alıyoruz ve köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Beyaz köpük kıvamına gelen harcımıza yarım su bardağı yağ ekliyoruz.
- 2 su bardağı sütümüzü ve kakaomuzu ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
- Aldığı kadar unumuzu ve şekerli vanilimizi ekleyip çırpıyoruz daha sonra kabartma tozumuzu ekliyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırınımıza koyuyoruz ve pişmesini bekliyoruz.
- Kekimiz pişerken çikolata sonumuzu yapıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz (ara orta karıştırarak yüzünün kabuklanmasını engelliyoruz) kremşantimizi de yapıp dolaba koyuyoruz.
- Pişen kekimiz soğuduktan sonra birazcık soğuk süt ile ıslatıyoruz.
- İlk olarak krem şantiye mızı daha sonra çikolata sosumuzu üzerine ekliyoruz ve dilediğimiz üzere süsleyip servis ediyoruz 🙂
Afiyet olsun.
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







