Ağlayan Pasta

Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek harcı için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yağ
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket çikolata sosu

Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurtalarımızı ve şekerlerimizi çırpma kabımıza alıyoruz ve köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Beyaz köpük kıvamına gelen harcımıza yarım su bardağı yağ ekliyoruz.
  3. 2 su bardağı sütümüzü ve kakaomuzu ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Aldığı kadar unumuzu ve şekerli vanilimizi ekleyip çırpıyoruz daha sonra kabartma tozumuzu ekliyoruz.
  5. Önceden ısıttığımız 180 derece fırınımıza koyuyoruz ve pişmesini bekliyoruz.
  6. Kekimiz pişerken çikolata sonumuzu yapıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz (ara orta karıştırarak yüzünün kabuklanmasını engelliyoruz) kremşantimizi de yapıp dolaba koyuyoruz.
  7. Pişen kekimiz soğuduktan sonra birazcık soğuk süt ile ıslatıyoruz.
  8. İlk olarak krem şantiye mızı daha sonra çikolata sosumuzu üzerine ekliyoruz ve dilediğimiz üzere süsleyip servis ediyoruz 🙂

Afiyet olsun.

Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı
Köz Biber Çorbası
İçi Dolu Omlet
Fırında Beşamel Soslu Patates Oturtma
Tavuk Jülyen
Dereotlu Poğaça Tadında Pankek (Diyete Uygun)
Hdabla | © 2025 |