Su Böreği

Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük yumurta
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 küçük tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un (hamur ne çok sert olacak ne de yumuşak)

Haşlamak için;

  • 5 litre su
  • 1 çay bardağı tuz

Arasına;

  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • Lor peynir
  • Maydanoz (isteğe göre)

Üzerine;

  • Yumurta sarısı

Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri bir kapta karıştırıp azar azar un ek edelim. Kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan bir hamur yoğuracağız. (poğaça hamurundan daha sert olacak) 10 dakika yoğurduğumuz hamuru biraz dinlendireceğiz.
  2. Daha sonra 10 modüle ayırıp bezeler yapalım. Hepsinin üzerini örterek hamurumuzu yeniden dinlendirelim.
  3. Dinlenen hamurları tepsi büyüklüğünde açalım. Hamur dinlendiği için kolay açılacaktır. Açtığımız her bezeyi bir sofra bezi üzerinde bekletelim.
  4. Haşlamak için büyük bir tencereye suyu ekleyip kaynatalım. Kaynayan suyun içine 1 çay bardağı tuz ekleyelim. Öteki büyük bir kaba soğuk su koyalım.
  5. Bir yandan da kullanacağımız peyniri ezelim ve maydanozla karıştıralım. Kullanacağımız fırın tepsisini yağlayalım.
  6. Açtığımız yufkaları evvel sıcak suda 1 dakikayı geçmeyecek formda haşlayalım. Bir süzgeç yardımıyla alıp çabucak soğuk suya atalım.
  7. Sudan çıkartıp elimizle suyunu süzelim ve yağladığımız fırın tepsisine birinci hamuru dikkatlice serelim. Serdiğimiz hamurun üzerine 2 kaşık sıvı yağını alıp yayalım.
  8. 5 adet yufkayı birebir süreçle tepsiye sereceğiz. Daha sonra peyniri serpelim. Kalan hamurlarıda haşlayarak üst üste ortalarına yağ sürerek sereceğiz. Yani orta kata peynir koymuş olacağız.
  9. En son hamurun üzerine de yağlama süreci yapıp yumurta sarısınıda sürelim. Evvelce ısıtılmış fırında altı üstü uygunca kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Graten
Simit Ekmek (Videolu)
Pankek
Yabani Ot Kavurması
Sebzeli Krep
Pizza Tarifi
Hdabla | © 2025 |