Su Böreği
Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet büyük yumurta
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 küçük tatlı kaşığı tuz
- 1,5 çorba kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un (hamur ne çok sert olacak ne de yumuşak)
Haşlamak için;
- 5 litre su
- 1 çay bardağı tuz
Arasına;
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- Lor peynir
- Maydanoz (isteğe göre)
Üzerine;
- Yumurta sarısı
Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri bir kapta karıştırıp azar azar un ek edelim. Kulak göğsü kıvamında ele yapışmayan bir hamur yoğuracağız. (poğaça hamurundan daha sert olacak) 10 dakika yoğurduğumuz hamuru biraz dinlendireceğiz.
- Daha sonra 10 modüle ayırıp bezeler yapalım. Hepsinin üzerini örterek hamurumuzu yeniden dinlendirelim.
- Dinlenen hamurları tepsi büyüklüğünde açalım. Hamur dinlendiği için kolay açılacaktır. Açtığımız her bezeyi bir sofra bezi üzerinde bekletelim.
- Haşlamak için büyük bir tencereye suyu ekleyip kaynatalım. Kaynayan suyun içine 1 çay bardağı tuz ekleyelim. Öteki büyük bir kaba soğuk su koyalım.
- Bir yandan da kullanacağımız peyniri ezelim ve maydanozla karıştıralım. Kullanacağımız fırın tepsisini yağlayalım.
- Açtığımız yufkaları evvel sıcak suda 1 dakikayı geçmeyecek formda haşlayalım. Bir süzgeç yardımıyla alıp çabucak soğuk suya atalım.
- Sudan çıkartıp elimizle suyunu süzelim ve yağladığımız fırın tepsisine birinci hamuru dikkatlice serelim. Serdiğimiz hamurun üzerine 2 kaşık sıvı yağını alıp yayalım.
- 5 adet yufkayı birebir süreçle tepsiye sereceğiz. Daha sonra peyniri serpelim. Kalan hamurlarıda haşlayarak üst üste ortalarına yağ sürerek sereceğiz. Yani orta kata peynir koymuş olacağız.
- En son hamurun üzerine de yağlama süreci yapıp yumurta sarısınıda sürelim. Evvelce ısıtılmış fırında altı üstü uygunca kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















