Ağlayan Pasta
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 2 yumurta
- 1 bardaktan 2 parmak eksik şeker
- Yarım bardak(100ml) süt
- Çeyrek bardak (50ml) zeytinyağ
- 1 bardak un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
- 2 çorba kaşığı kakao
Keki ıslatmak için:
- 2 bardaktan biraz az süt (370 ml)
- 1 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
Krema için:
- 1 paket (tatlı için olan) krema,200 ml
- 3 kaşık pudra şekeri
- 2 kaşık hindistan cevizi
Çikolata sosu için:
- 500 ml süt
- 3 kaşık un
- 1,5 kaşık kakao
- 6 çorba kaşığı şeker
- 30 gram bitter ve 20 gram sütlü çikolata
Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker 3-4 dk kabarana dek çırpılır. Üzerine yağ ve süt eklenip tekrar çırpılır. Gerisinden un, kakao, kabartma tozu ve vanilin eklenir, çırpmaya devam edilir. Yağlanmış büyük bir borcama dökülür (hamur az üzere görünüyor lakin kabaracak)
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst fırında 15-20 dk pişirilir. Bir bıçak yardımı ile pişip pişmediği anlaşılabilir.
- Kek pişerken kekin üzerine dökülecek olan sos yapılır. Süt, şeker, kakao ve tuz kaynayana dek bir tel ile çırpılarak pişirilir. Fırından çıkan keke bir çatal ile delikler açıldıktan sonra sıcakken sos dökülür ve kek soğumaya serin bir yere bırakılır.
- Üçüncü adım olarak çikolata sosu yapılır. Süt, şeker, un, kakao kaynaya dek tel ile çırpılarak pişirilir. Pişen sosa çikolata eklenir ve üzeri de kabuk tutmaması için ılıyana kadar karıştırmaya devam edilir.
- Sos öbür bir kaba alınıp üzeri streçlendikten sonra dolapta soğumaya bırakılır.
- En son ise dolaptan çıkarılan soğuk krema bir mikser ile 4-5 dk yahut makineye nazaran 8-10 dk kıvam alıp kabarana dek çırpılır. Yavaş yavaş pudra şekeri eklenir ve krem şanti kıvamı alınca hindistan cevizi de eklenip havası sönmeden birkaç sefer karıştırıldıktan sonra hazır olur.
- Krema konut üretimi olduğundan ve krem şanti kullanılmadığından kek de sos da uygunca soğumalı ki krema erimesin.
- Hiçbir sıcaklığı kalmayan keke krema eklenir, üzerine çikolata sosu dökülür. 2 saat buzdolabından beklettikten sonra dilimlenip servis edilir.
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








