Mercimekli Havuçlu Basmati Pilavı
Mercimekli Havuçlu Basmati Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinçi
- Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 2 küçük uzunluk havuç
- 1 buçuk su bardağı su
- Yarım su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Mercimekli Havuçlu Basmati Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yeşil mercimeği haşlayalım.
- Havuçumuz rendeleyelim.
- Pirinçleri bol suda yıkayalım ve süzelim.
- Tavaya zeytinyağı tavaya alalım.
- Üzerine havuçları ekleyip,hafif sarartalım.
- Sararan havuçun üzerine pirinçi ekleyeyim.
- Hafif kavurduktan sonra üzerine haşlanan mercimeği, tuz ve karabiberi ek edelim.
- Tüm gereçleri karıştırdık sonra su ve tavuk suyunu ek edelim.
- Kaynamaya başlayınca altına kısıp suyunu çekesiye pişirelim.
İster sıcak ister soğuk servis edelim.
Mercimekli Havuçlu Basmati Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












