Mercimekli Havuçlu Basmati Pilavı

Mercimekli Havuçlu Basmati Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinçi
  • Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 küçük uzunluk havuç
  • 1 buçuk su bardağı su
  • Yarım su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Mercimekli Havuçlu Basmati Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yeşil mercimeği haşlayalım.
  2. Havuçumuz rendeleyelim.
  3. Pirinçleri bol suda yıkayalım ve süzelim.
  4. Tavaya zeytinyağı tavaya alalım.
  5. Üzerine havuçları ekleyip,hafif sarartalım.
  6. Sararan havuçun üzerine pirinçi ekleyeyim.
  7. Hafif kavurduktan sonra üzerine haşlanan mercimeği, tuz ve karabiberi ek edelim.
  8. Tüm gereçleri karıştırdık sonra su ve tavuk suyunu ek edelim.
  9. Kaynamaya başlayınca altına kısıp suyunu çekesiye pişirelim.

İster sıcak ister soğuk servis edelim.

Mercimekli Havuçlu Basmati Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Ekmek Tarifi
Dubai Çikolatası | Lüks Ve Eşsiz Tat Deneyimi!
Dev Bisküvili Kolay Pasta
Magnolia
Buğday Yoğurtlama (Teble) Antakya Usulü
Bebişler İçin Tarhanalı Omlet
Hdabla | © 2025 |