Yumuşacık Ekmek Tarifi

Yumuşacık Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 bardak un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • Un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (bardak ölçüm 200 ml)

Yumuşacık Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bütün kuru gereçleri bir kaba alıp karıştıyoruz.
  2. Ardından ortasını havuz üzere bir çukur açıp zeytinyağını ekliyoruz yavaş yavaş ortadan karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra ılıktan biraz daha sıcak suyu denetimli olarak ek ediyoruz hamuru kulak göğsü yumuşaklığında olacak.
  4. Daha sonra üzerini örtüp yaklaşık 1 saat dinlendiriyoruz.
  5. Hamurdan istediğiniz büyüklükte kesimler koparıp şekillendiriyoruz üzerine un serpip bıçak ya da pak bir jiletle kesiyoruz.
  6. Tepside de yaklaşık 1 saat kadar dinlendirip 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz (özellikle beyaz un olması gerekiyor)afiyet olsun 😋🫶🏻.

Yumuşacık Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Beyti Kebabı (En Basitinden/Yalancı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyete Ozel Bulgur Mantisi
Pink Puding
5 Dakikada Hazır Kupta Tiramisu (Videolu)
Karnabahar Mantısı
Sacda İstiridye Mantarı
Kısır Tarifi
Hdabla | © 2025 |